Go to content

KIA OPTIMA SPORTSWAGON PLUG-IN HYBRID TEST & OMDÖME FRÅN ÄGARE

    Vilka är Reevoo?

    På Kia är vi angelägna om att få feedback från våra ägare och dela att med oss av deras omdömen. Därför samarbetar vi med Reevoo, ett oberoende företag som samlar in och sammanställer produktomdömen från kunder.

Kundomdömen

Optima sw phev-omdömen insamlade av reevooReevoo

24 omdömen

Omdömen från:Sortera enligt:
Komfort
9,0
Funktioner
8,8
Kvalitetskänsla
8,6
Design
8,7
Prestanda
8,2
Kul att köra
8,5
Användarvänlig
8,8
Bränsleekonomi
8,6
Kvalitet i förhållande till pris
8,9
Övergripande bedömning
8,8
Betyg 8.8 ut av 10 baserat på 24 omdömen
Visa fler detaljer
8 av 10 möjliga

Paul

Laholm SE
+
Köregenskaperna
Navigatorn är totalt värdelös, stor besvikelse.
För en såpass dyr bil ska den fungera bättre.
Dels är målsökningsfunktionerna alldeles för begränsade och dls kalkylerar den körtiderna alldeles åt skogen. (körsträcka Laholm-Mora fel på över 2 timmar).
Review-photo-icon
50x50
415x380

Bekräftat köp: 21 maj 2018
Publicerad den: 02 juli 2018

Optima sw phev

8 av 10 möjliga

STAFFAN

SE Kör ofta på motorväg
+
Har inte lämnat kommentar
Avsaknad av förvärme vid kyla och eluppvärmda backspeglar
Bekräftat köp: 01 mars 2018
Publicerad den: 12 april 2018

Optima sw phev

10 av 10 möjliga

KARI

Huddinge SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Verkligen lätt använd
den kanske kunde ha en kupe värmare med app
Bekräftat köp: 14 februari 2018
Publicerad den: 30 mars 2018

Optima sw phev

9 av 10 möjliga

HENRIK

Växjö SE Förälder
+
Kul, bränsleförbrukning, funktioner i bilen.
Bensinmotorn måste gå för värme. Ingen möjlighet till förvärmning av bilen. Ingen app att styra/kontrollera bilen.
Bekräftat köp: 25 januari 2018
Publicerad den: 21 mars 2018

Optima sw phev

10 av 10 möjliga

JOSE

Täby SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Generellt är jag mycket nöjd med bilen
Bränsleförbrukningen anser jag att den är högre än den jag förväntade mig
Bekräftat köp: 24 januari 2018
Publicerad den: 21 mars 2018

Optima sw phev

8 av 10 möjliga

ANNELIE

Älmhult SE Till och från jobb
+
Har inte lämnat kommentar
Knappen till stolsvärmen sitter dumt till eftersom du måste titta ner för att reglera. På sportagen satt den fram på instrumentpanelen och det var mycket säkrare
Bekräftat köp: 30 januari 2018
Publicerad den: 21 mars 2018

Optima sw phev

10 av 10 möjliga

Albin

Jönköping SE Dagspendling, kombination av stadstrafik,
+
- Det har blivit väldigt lätt och roligt att anpassa bränsleekonomin, kul att pendla när det inte kostar lika mycket.
- Fantastisk körglädje i bilen, både funktion och komfortmässigt.
- Parkeringssensorer varnar för tidigt, borde kunna vara lite närmre hindret.
- Sätena har en aning dålig passform, baksätet ser "skrynkligt" ut.
- Information ifrån säljare gällande PHEV kunde varit bättre, så som användande, laddning och laddstolpar m.m.
Bekräftat köp: 26 januari 2018
Publicerad den: 21 mars 2018

Optima sw phev

7 av 10 möjliga

Martin

Norrköping SE Kör ofta på motorväg
+
Har inte lämnat kommentar
Mycket trevlig bil men ett minus att ac/uppvärmning drar så mkt bensin under vintern.
Bekräftat köp: 04 januari 2018
Publicerad den: 15 februari 2018

Optima sw phev

8 av 10 möjliga

MARIA

Skarpnäck SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Bästa räckvidden på el på marknaden bland hybrider. Bra storlek. Bra komfort. Välutrustad.
Problem med batteri och mjukvara. Den drog ut batteriet och vi var tvungna att bärga den till verkstad två ggr. Var på verkstad i ca 6 veckor. Problemet ska vara löst nu, men en viss tvekan kanske alltid kommer infinna sig kring ”startar bilen idag?”. Saknar app för att se batteristatus, starta värmare e t c. Synd att motorvärmare och kupévärmare eftermonteras och måste ha separat sladd. Broschyr sade trådlös laddning, vi valde fullutrustad Optima men det visar sig inte ingå i PHEV utan bara bensinversionen. Det hade alltså inte med utrustningsnivå att göra, som broschyren sade, utan på modell. Stereon känns som om den helt saknar bas trots fullutrustat ljudsystem.
Bekräftat köp: 20 november 2017
Publicerad den: 08 februari 2018

Optima sw phev

9 av 10 möjliga

Sten

Linköping SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Fantastiskt snäll mot både miljö och plånbok.
Instruktionsboken nästa lika omfattande
som en bibel
Bekräftat köp: 22 november 2017
Publicerad den: 08 februari 2018

Optima sw phev