Go to content

KIA OPTIMA SPORTSWAGON PLUG-IN HYBRID TEST & OMDÖME FRÅN ÄGARE

    Vilka är Reevoo?

    På Kia är vi angelägna om att få feedback från våra ägare och dela att med oss av deras omdömen. Därför samarbetar vi med Reevoo, ett oberoende företag som samlar in och sammanställer produktomdömen från kunder.

Kundomdömen

Optima sw phev-omdömen insamlade av reevooReevoo

29 omdömen

Omdömen från:Sortera enligt:
Komfort
8,6
Funktioner
8,7
Kvalitetskänsla
8,5
Design
8,6
Prestanda
7,9
Kul att köra
8,1
Användarvänlig
8,4
Bränsleekonomi
9,0
Kvalitet i förhållande till pris
8,7
Övergripande bedömning
8,7
Betyg 8.7 ut av 10 baserat på 29 omdömen
Visa fler detaljer
8 av 10 möjliga

PER

Västerås SE Kör ofta i storstadstrafik
+
En laddhybrid som kan ha både takräcke och dragkrok, och med någorlunda bra CO2 -värden. Lång räckvidd på el. 7 års nybilsgaranti. Lyxkänsla - åtminstone om man byter från en 10 år gammal bil.
Liksom många andra hybridbilar/laddhybrider har den en teknisk lösning som jag inte tycker är optimal. Man utgår från en bensindriven bil och lägger till en elmotor, som det verkar huvudsakligen för att öka prestandan. Man borde göra tvärtom. Utgå från en elbil, och lägga till en bensinmotor som är optimerad för att med maximal verkningsgrad ladda batteriet. Helst med elmotorer på båda axlarna för att få maximal återvinning av el när man bromsar, etc. Då behövs heller ingen växellåda. Bilar med en teknik som mera liknar detta finns, men vill man ha takräcke, dragkrok och låg bränsleförbrukning i icke-el drift, så blir urvalet begränsat.
Bekräftat köp: 27 november 2018
Publicerad den: 09 januari 2019

Optima sw phev

10 av 10 möjliga

ULF

Göteborg SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Har inte lämnat kommentar
Dålig sikt bakåt och åt sidorna Förstår inte varför bakfötter och sidofönstrena är små
Bekräftat köp: 22 november 2018
Publicerad den: 03 januari 2019

Optima sw phev

7 av 10 möjliga

ANDERS

Vetlanda SE
+
Har inte lämnat kommentar
Om man ska köra korta sträckor borde man kunna tvinga den till eldrift.
Bekräftat köp: 02 november 2018
Publicerad den: 14 december 2018

Optima sw phev

9 av 10 möjliga

Jurate

Järfälla SE Förälder
+
Bränsleekonomi och funktioner
Man måste hopoa mellan flera olika menyer för att få en helhetsbild av hur hybridsystenet funkar vid ett visst tillfälle: elmotor/bensinmotor, bränslefölrbrukning lver tid (grafen) bränsleförbrukning för senast körda sträcka (finns ej), elförbrukning för senast körda sträcka (finns ej)
Bekräftat köp: 02 oktober 2018
Publicerad den: 17 november 2018

Optima sw phev

9 av 10 möjliga

ULF

Kullavik SE Kör ofta i storstadstrafik
+
Snygg och bränslesnål
Att fönsterrutorna (alla fyra) åker ner ett par centimeter ibland på natten(?) utan att jag vet om det. Det har hänt två ggr. En gång snöade det.
Bekräftat köp: 28 september 2018
Publicerad den: 10 november 2018

Optima sw phev

8 av 10 möjliga

FREDRIK

Helsingborg SE Förälder
+
Bränsleekonomin, räckvidden på el, kvalitetskänslan och designen. Mycket bil för pengarna
Hade gärna haft en app för att styra bilfunktioner på distans. Lite för låg takhöjd om man har glastak.
Review-photo-icon
50x50
415x380

Bekräftat köp: 16 augusti 2018
Publicerad den: 28 september 2018

Optima sw phev

7 av 10 möjliga

BJÖRN

Sollentuna SE Fritidsaktiviteter
+
Mycket behaglig att åka i känns som mycket bil för pengarna
Något plastig inredning. Men ffa lite för klen motor.
Bekräftat köp: 03 augusti 2018
Publicerad den: 18 september 2018

Optima sw phev

9 av 10 möjliga

NILS

Lund SE Förälder
+
Har inte lämnat kommentar
Laddkabeln som följde med. Usel kvalité med tanke på att den kosta ca 11000kr om man skulle köpa den löst. Finns de som är klart bättre i kvalitetskänsla för ca 6000kr. Jag visar gärna vilka.
Bekräftat köp: 20 juli 2018
Publicerad den: 31 augusti 2018

Optima sw phev

7 av 10 möjliga

JOHAN

Sala SE Kör ofta på motorväg
+
Snygg!
Tyst!
Bra för miljön och plånboken
Främre parkering sensorer ej aktiverade om man inte lagt in backen, dessa borde kunna aktiveras automatiskt vid tex körning under 10 km i timmen.

Saknar styra bilen via app tex se batteristatus, utetemp låsa låsaupp bilen etc.
Review-photo-icon
50x50
415x380

Bekräftat köp: 10 juli 2018
Publicerad den: 21 augusti 2018

Optima sw phev

10 av 10 möjliga

PATRIK

SE
+
Har inte lämnat kommentar
Bilen är hopplös att dra husvagn med vilket är synd då det var en av de avgörande aspekterna för oss när vi köpte bil!
Bekräftat köp: 28 maj 2018
Publicerad den: 09 juli 2018

Optima sw phev