Go to content

SPORT EN SPONSORING

 • Kia sponsoring

Gepassioneerd liefhebber van sport

Al jarenlang – en overal ter wereld – verbindt Kia zich aan de grootste talenten, de spannendste competities en de mooiste evenementen. Kia is bijvoorbeeld sponsor van FIFA en UEFA, tennis, maar ook van de X-games in Azie en de grootste professionele basketbalcompetitie ter wereld; de NBA in de Verenigde Staten.
Lees hieronder meer over de verschillende sporten waarin Kia zich begeeft.

Tennis

 • Hoofdsponsor van de Australian Open

  Hoofdsponsor van de Australian Open

  In 2002 begon Kia als hoofdsponsor van dit populaire sportevenement. Ieder jaar worden de beste tennissers van de wereld, VIP's, officials en media vervoerd in een Kia. Ook 'sturen' wij ieder jaar Kia-rijders naar Australië met de "Kia Lucky Drive" actie.

 • Kia ambassadeur Rafael Nadal

  Rafael Nadal - Ambassadeur van Kia

  Al sinds 2006 is de Spaanse tennis-sensatie Rafael Nadal ambassadeur van Kia. Nadal en Kia doen er alles aan om samen 'The Power to Surprise' te promoten. In 2017 bekroonde Nadal zijn carriere met "La decima". Hij schreef voor de tiende keer Roland Garros op zijn naam. • Official car supplier KNLTB

  Sinds begin 2018 is Kia Motors Nederland official car supplier van de KNLTB en de naamgever van de Kia Tenniskids World Tour. Met deze samenwerking wordt het bestaande partnership tussen Kia Motors Corporation en de ‘Australian Open’ ook in Nederland kracht bijgezet.

Voetbal

 • De Officiële Automotive Partner van 2007 tot 2022

  Automotive Partner van FIFA

  Als partner van FIFA stelt Kia diverse modellen ter beschikking aan de FIFA en FIFA-evenementen. Kia is verbonden aan het wereldwijde voetbal van 2007 tot 2022.

 • Officiële overdracht van voertuigen

  Sponsor van EK voetbal

  Het EK voetbal (UEFA EURO), is het grootste voetbalevenement in Europa. Kia is één van de exclusieve EUROTOP Partners van de UEFA vanaf 2006 t/m 2017. Ook sponsoren wij het vrouwenvoetbal met o.a. de WEURO 2017 in Nederland.

Autosport

 • Kia Lotos race


 • Lotos race

  Kia Motors sponsort verschillende autosporten wereldwijd. Een voorbeeld daarvan is de Poolse Lotos Race. De Kia Lotos Race is een kampioenschap dat sinds 2006 georganiseerd wordt. In 2014 deed de cup ook het circuit van Zandvoort aan. De Kia Lotos Race is bedoeld voor jonge rijders en er wordt alleen in de Kia Picanto gestreden. Lees meer op de Kia Lotos Race website