Zoeken

Nieuws

Europese première voor Kia Niro, een nieuwe hybride cross-over

 • Kia Niro beleeft Europees debuut op Autosalon van Genève 2016
 • Opvallend cross-overdesign voor hybridemarkt
 • Specifieke hybrideaandrijving, speciaal ontwikkeld voor nieuw model
 • Ingenieurs streven naar CO2-uitstoot van 89 g/km
 • Voorspellende rijassistent maximaliseert de efficiëntie in alle rijomstandigheden
 • Licht en uiterst sterk stalen koetswerk voor maximale veiligheid en lage NVH-waarden
 • Infotainmentsystemen met Kia Connected Services en Android Auto™
 • Te koop in Europa vanaf derde kwartaal 2016

Frankfurt, 17 februari 2016 – De volledig nieuwe Kia Niro beleeft op 1 maart zijn Europese debuut op het 86e Internationale Autosalon van Genève 2016. Als volledig nieuwe, emissiearme hybride cross-over markeert de Niro de ontwikkeling van het eerste gerichte ecoplatform van Kia.

De Kia Niro zal de functionaliteit en aantrekkelijke look van een ruime compacte cross-over koppelen aan de uitzonderlijke efficiëntie van een geavanceerde hybrideaandrijving. Hij werd vanaf een wit blad ontwikkeld als een gerichte hybridewagen. Zijn aantrekkelijk, modern design zal de auto onderscheiden van conservatief vormgegeven hybridemodellen.

Het volledig nieuwe platform van de Niro werd los van de bestaande Kia-modellen ontwikkeld. Het zal plaats bieden aan een aantal specifieke, milieugerichte technologieën en krachtbronnen van de volgende generatie. Voor de hybrideaandrijving van de Niro, die bestaat uit een rechtstreeks ingespoten 1.6 GDI-benzinemotor (directe benzine-injectie), een lithium-polymeerbatterij, een 32 kW sterke elektromotor en een zestrapstransmissie met dubbele koppeling, mikken de Kia-ingenieurs op een CO2-uitstoot van 89 g/km*.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, geeft tekst en uitleg: "De Kia Niro zal kopers een overtuigende mix bieden van cross-overfunctionaliteit met de coole, moderne stijl waarvoor Kia bekendstaat, en een efficiënte nieuwe hybrideaandrijving om de kosten te beperken. De Niro vult een gat in de markt voor een cross-over met typische, lage hybride-emissies en zal een brede waaier aan Europese kopers aanspreken."

Nog volgens Cole: "De Europese hybrideverkoop is de voorbije vijf jaar meer dan verdubbeld en zal tegen 2020 naar schatting goed zijn voor 700.000 verkochte wagens. Met de Niro heeft Kia de ideale auto om in te spelen op de groeiende vraag naar alternatief aangedreven auto's. Met dit model kunnen we onze doelstelling realiseren om de totale uitstoot van ons gamma tegen 2020 met 25 procent te verlagen in vergelijking met het niveau van 2014."

Opvallend cross-overdesign voor de hybridemarkt
De Kia Niro heeft geen voorganger en werpt zich dus op als een volledig nieuwe toevoeging aan het erg stijlvolle productgamma van Kia, met een gloednieuwe vormgeving. De stijl van de Niro werd op papier gezet door de designcentra van Kia in California (VS) en Namyang (Korea), en verenigt de functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht van een compacte cross-over met een slank, aerodynamisch koetswerk en gebeitelde oppervlakken.

Toch is de Niro met zijn aerodynamische cross-oversilhouet, subtiel gebeitelde oppervlakken en scherpe, moderne trekken onmiddellijk herkenbaar als een Kia. Het nieuwe model onderscheidt zich door de jongste evolutie van de merktypische 'tijgerneusgrille', de typische brede C-stijlen en andere bekende designelementen van Kia.

De compacte SUV-vorm geeft de Niro vloeiende, ranke proporties terwijl zijn relatief brede koetswerk stabiliteit en een laag zwaartepunt uitstraalt. Met zijn relatief lange motorkap, korte overhangen, verhoogde koplampen en oplopende schouderlijn breekt de atletische cross-over resoluut met andere hybridewagens op de huidige markt. Het silhouet van de Niro loopt achteraan spits toe en gaat over in een subtiele dakspoiler, verhoogde achterlichten en een brede, hoekige achterbumper. In combinatie met de gespierde wielkasten legt het design extra nadruk op de heupen achteraan.

Het koetswerk van de Niro, dat in de eerste plaats werd ontwikkeld met het oog op een efficiënte stroomlijn, resulteert in een lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29 Cd. Dat maakt hem aerodynamischer dan heel wat hybride rivalen. Zijn relatief lange wielbasis (2.700 mm) en korte voor- en achteroverhangen (respectievelijk 870 en 785 mm) dragen eveneens bij tot de royale interieurruimte.

Wat betreft de afmetingen bezet de Kia Niro een nieuwe plaats in het modelgamma van Kia. Hij is 4.355 mm lang, 1.800 mm breed en 1.535 mm hoog, waardoor hij globaal gesproken kleiner is dan de nieuwe Kia Sportage, maar een grotere voetafdruk heeft dan de cee'd hatchback.

In Europa wordt de Kia Niro leverbaar in zeven kleuren en krijgen kopers de keuze uit een reeks 16"- en 18"-velgen.

Modern horizontaal dashboard benadrukt interieurruimte
Het volledig nieuwe interieur van de Kia Niro werd ontworpen om een indruk van ruimte en moderniteit te creëren, met een breed dashboard en uitgesproken horizontale lijnen. De Niro sluit zich aan bij de meest recente Kia-modellen door het interieur af te werken met hoogwaardige, zacht aanvoelende materialen.

Zuivere lijnen over de hele breedte van het interieur scheiden de verschillende zones van het dashboard. Het instrumentenbord en de HMI-interface (Human-Machine Interface) situeren zich op dezelfde parallel, met daaronder een kolom van bedieningselementen, waaronder toetsen voor de verwarming en verluchting en voor de voornaamste rijhulpsystemen. De horizontale lay-out van het dashboard leidt de blik van de inzittenden over de hele breedte van het interieur om de indruk van ruimte te versterken. De ergonomische middenconsole werd lichtjes naar de bestuurder gekanteld.

De Kia Niro wordt verkrijgbaar met een eenkleurig zwart of donkergrijs interieur in stof, stof en leder of volledig leder.

Ingenieurs mikken op een CO2-uitstoot van 89 g/km dankzij de geavanceerde hybrideaandrijving
Bij de ontwikkeling van de Kia Niro HEV hebben de ingenieurs hun inspanningen voornamelijk toegespitst op een toonaangevend verbruik in het segment van de compacte cross-overs. De Kia Niro combineert zijn stijlvolle design met lage verbruiks- en emissiecijfers, met een vooropgestelde CO2-uitstoot van 89 g/km (gemengde cyclus, gebaseerd op cijfers van Kia).

Aangezien hij werd ontwikkeld als een zuiver hybridemodel, zal de Kia Niro HEV zijn ultralage uitstoot en indrukwekkende zuinigheid realiseren met een gedownsizede hybrideaandrijving. De 1.6 Kappa GDI-motor van Kia, goed voor 105 pk en 147 Nm aan koppel, wordt verbonden met een 32 kW sterke elektromotor en een lithium-polymeerbatterij van 1,56 kWh. Het totale systeemvermogen van 141 pk wordt naar de wielen overgebracht via een uiterst efficiënte zestrapstransmissie met dubbele koppeling (6DCT).

De nieuwe motor combineert voor het eerst een verbrandingsmotor met Atkinson-cyclus, een gekoelde uitlaatgasrecirculatie, een directe benzine-injectie en een lay-out met lange slag en nauwe boring om de efficiëntie te maximaliseren. De efficiëntie en emissies worden verder geoptimaliseerd via de recuperatie van de uitlaatwarmte, die de opwarming van de motor versnelt door de koelvloeistof langs de warmtewisselaar in het uitlaatsysteem te leiden.

De transmissie is de jongste versie van de 6DCT-transmissie van Kia, die specifiek werd ontwikkeld voor gebruik met de geavanceerde hybrideaandrijving van de Niro en die een directere, alertere respons – en dus een meeslepender rijgedrag – verzekert dan de klassieke continu variabele transmissie.

Voor gebruik in de Niro werden de lay-out en tandwielaandrijving van de 6DCT hertekend met het oog op een lager gewicht en compactere afmetingen. Nieuwe, wrijvingsarme lagers en een transmissievloeistof met lage viscositeit helpen de mechanische wrijving tegen te gaan voor snellere reactietijden en reduceren tegelijk de mechanische geluiden.

Kia ontwikkelde een zogeheten Transmission-Mounted Electric Device (TMED) om de DCT optimaal te laten samenwerken met de hybrideaandrijving. TMED maakt het mogelijk om het volledige vermogen van de verbrandings- en elektromotor parallel door de transmissie te laten gaan, met een minimaal verlies van energie. Daarin verschilt het systeem van splitters die het vermogen van de verbrandingsmotor deels omzetten in elektriciteit voor de elektromotor. Die omzetting brengt echter energieverlies met zich mee, een typisch probleem van hybridewagens met CVT-transmissie. Het nieuwe TMED-systeem geeft het hybridesysteem ook rechtstreeks toegang tot het batterijvermogen bij hogere snelheden, voor een onmiddellijke acceleratierespons.

Geavanceerd batterijpack met energiebesparings- en energierecuperatietechnologieën
De lithium-polymeerbatterij van 1,56 kWh is het lichtste en meest efficiënte batterijpack van Kia tot nog toe, met een tot 50 procent hogere energiedichtheid en een 13 procent hogere energie-efficiëntie dan de batterijpacks van de voornaamste rivalen. Het batterijpack van de Niro zet nauwelijks 33 kilogram op de weegschaal en kan dankzij het geavanceerde vermogensrelais elektrische energie recupereren tijdens het vertragen.

De Kia Niro kan worden uitgerust met een nieuwe assistent ecologisch rijden (Eco-DAS), die twee technologieën combineert om in alle rijomstandigheden elektrische energie op te slaan en te recupereren. Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC) zijn allebei rechtstreeks gekoppeld aan het navigatiesysteem van de Niro en helpen de auto om te anticiperen op de wegomstandigheden om het energieverbruik te drukken, de energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken of recuperatiemogelijkheden te identificeren om het batterijpack op te laden. Het systeem van Kia is het eerste in de autosector dat het rijgedrag zowel op stijgende als dalende wegen kan bijsturen.

CGC informeert bestuurders over het beste moment om het gaspedaal los te laten en uit te rollen naar een kruispunt, zodat de batterij energie kan recupereren tijdens het vertragen. Zo kan de bestuurder ook later remmen en mogelijk zijn elan aanhouden wanneer de verkeersomstandigheden het toelaten, zodat de auto niet helemaal tot stilstand komt. CGC werkt bij snelheden tussen 60 en 160 km/u en op voorwaarde dat er een bestemming is ingesteld in het navigatiesysteem. Het laat de bestuurder via een klein pictogram op het instrumentenbord weten wanneer hij kan freewheelen (coasting).

PEC (eveneens actief wanneer het navigatiesysteem is ingesteld) analyseert de route op hellingen en stelt het batterijpack in staat om energie te gebruiken of te recupereren om de efficiëntie in alle omstandigheden te maximaliseren. Wanneer het systeem een afdaling detecteert, kan het ervoor opteren om de batterijenergie voor de helling te gebruiken (en zo het verbruik te drukken) om vervolgens weer energie te recupereren wanneer de wagen bergaf rijdt. Bij het bergop rijden kan het PEC voorkomen dat het batterijniveau onder een bepaalde drempel zakt om de elektrische energie te gebruiken wanneer de auto bergop rijdt om zo de verbrandingsmotor te ondersteunen.

Hoge stabiliteit en meeslepend rijgedrag dankzij volledig onafhankelijke ophanging
De Kia Niro werd onafhankelijk van andere Kia-modellen ontwikkeld en kreeg een ingrijpend herwerkte versie van de bestaande platformhardware van Kia. Dit platform werd ontworpen om plaats te bieden aan de specifieke hybridetechnologieën van de Niro terwijl het wereldwijde ontwikkelings- en evaluatieprogramma kopers laat genieten van het soepele comfort, het meeslepende rijgedrag en de uitstekende stabiliteit die ze van een moderne Kia verwachten.

De Kia Niro is uitgerust met een volledig onafhankelijke voorwielophanging met MacPherson-veerpoten, afgesteld met het oog op een maximaal gecentreerd stuurgevoel, een onmiddellijke reactie op stuurinput en een onberispelijke stabiliteit bij hoge snelheden.

Daarnaast doet de Niro een beroep op een volledig onafhankelijke meerpuntsophanging met dubbele onderarmen achteraan. Dat vertaalt zich in alle omstandigheden in een comfortabel rijgedrag waarbij de achterwielen schokken en oneffenheden onafhankelijk van elkaar absorberen. Tegelijk verzekeren ze een uitzonderlijke wendbaarheid en stabiliteit met een groter contactoppervlak tussen de banden en het wegdek dan bij de klassieke torsieas die veel compacte cross-overs en hybridewagens gebruiken.

Ook aan het remgevoel werd bijzondere aandacht besteed. Door de expertise te gebruiken die de ingenieurs verzamelden tijdens de ontwikkeling van twee generaties van de Optima Hybrid en de volledig elektrische Kia Soul EV, kon het regeneratieve remsysteem naadloos worden gecombineerd met een hydraulisch remsysteem. De vertragingen voelen dan ook consistenter en lineairder aan dan bij andere hybridewagens.

De Niro beschikt ook over de jongste elektrische rijhulpmiddelen, zoals VSM (Vehicle Stability Management) en ESC (Electronic Stability Control), om de stabiliteit, tractie en veiligheid in alle omstandigheden te verzekeren.

Maatregelen tegen NVH verzekeren raffinement in volledig elektrische of hybridemodus
De volledig nieuwe Kia Niro introduceert een aantal maatregelen om lawaai, trillingen en schokken (NVH) tot een minimum te beperken. Speciaal voor de Niro zochten Kia-ingenieurs naar manieren om de auto zo stil en geraffineerd mogelijk te maken.

Aangezien het om een parallelle hybride gaat, is het cruciaal dat de Niro zo verfijnd mogelijk blijft rijden wanneer de 1.6 GDI-motor draait. Daarom doet het nieuwe model een beroep op diverse ingrepen die voorkomen dat motorlawaai het interieur binnendringt. Voorbeelden daarvan zijn de speciaal ontworpen asymmetrische motorsteunen die bewegingen van de aandrijving aan elk punt in het voorste subframe controleren, de isolatie met hoge dichtheid onder de motorkap en het geluidsdempende scherm met speciale steunstructuur om het motorgeluid bij acceleraties over een breed toerentalgebied te verbeteren.

De ingenieurs hebben hard gewerkt om de rolgeluiden terug te dringen en zo de NVH-waarden in het interieur te verminderen. Sterk isolerende lagerschalen in het voorste subframe minimaliseren de rolgeluiden en maken ze zo consistent mogelijk ongeacht het wegdek. Bovendien werd er bijkomende isolatie aangebracht rond de basis van de A- en B-stijlen terwijl de achterste wielkasten stijver werden gemaakt met ultrasterk staal om de transmissie van rolgeluiden en trillingen achteraan de wagen te minimaliseren.

Eveneens prioritair was de onderdrukking van windgeruis, met name bij hoge snelheden. De Kia Niro gebruikt daarom geluidswerend glas voor de voorruit en een afdekking over de ruitenwissers om de turbulentie onderaan de voorruit te verminderen. Daarnaast minimaliseren de minutieus geprofileerde buitenspiegels windgeruis en -gefluit terwijl gaten in het dakrek (om de dwarsstangen te plaatsen) zijn afgedekt om het karakter van de Kia Niro als praktische cross-over te vrijwaren.

Uitzonderlijke functionaliteit dankzij cross-overplatform dat plaats biedt aan hybrideaandrijving
De Niro hybride cross-over werd ontworpen om ondanks zijn compacte voetafdruk een hoge mate van functionaliteit en comfortabele interieurafmetingen te verzekeren.

Zijn relatief lange wielbasis (2.700 mm) draagt bij tot het ruim bemeten interieur voor alle inzittenden, met respectievelijk 1.117 en 950 mm beenruimte voor de voor- en achterpassagiers. Zijn 1.800 mm brede koetswerk geeft de inzittenden ook een zee aan schouderruimte: 1.423 mm vooraan en 1.402 mm achteraan. Voor de hoofdruimte werpt hij zich zelfs op als de kampioen in zijn klasse: met 1.049 mm vooraan en 993 mm achteraan biedt hij zelfs meer ruimte dan de meeste compacte SUV's.

Het koetswerk van de Niro cross-over resulteert ook in een iets hogere zitpositie voor alle inzittenden en een grotere bodemvrijheid dan bij zijn hybride- en hatchbackrivalen. Daardoor kunnen passagiers gemakkelijker in- en uitstappen en van een ontspannen, comfortabele rijhouding genieten.

Om de overvloedige interieurruimte mogelijk te maken hebben de ontwikkelings- en designteams een nieuw voorzeteldesign bedacht voor de Niro. De nieuwe zetels zijn 1,3 kg lichter dan de bestaande Kia-zetels, maar absorberen toch meer trillingen dankzij kussens met een hogere dichtheid en ultrasterke stalen frames die vermoeidheid tijdens lange reizen tegengaan. Opnieuw geprofileerde veren en steunen resulteren in een betere ondersteuning van de dijen, heupen en zijkanten.

Het platform van de volledig nieuwe Kia Niro werd zodanig ontwikkeld dat de hybrideaandrijving geen impact heeft op de bagageruimte. De Niro heeft een koffer van 421 liter (VDA), die niet wordt verkleind door het batterijpack. Dat bevindt zich namelijk onder de achterbank, waardoor de Niro ondanks zijn compacte totaalafmetingen een maximale kofferruimte heeft. De koffer is bovendien voldoende groot en regelmatig gevormd om een tijdelijk reservewiel aan te bieden onder de koffervloer (naargelang de markt).

De brandstoftank bevindt zich naast het batterijpack onder de achterbank en heeft een inhoud van 45 liter.

Infotainmentsystemen met Kia Connected Services en Android Auto™
De volledig nieuwe Kia Niro kan schermen met een aantal interieurtechnologieën die het comfort en gebruiksgemak voor de kopers verhogen.

Het hart van het dashboard is de jongste Human Machine Interface (HMI) van Kia en een infotainmentsysteem met groot 7"- of 8"-aanraakscherm met optioneel navigatiesysteem. Beide systemen zijn verbonden met zes luidsprekers en ondersteunen Bluetooth om handenvrij te bellen en muziek te streamen, alsook digitale DAB-radio (verkrijgbaar in bepaalde Europese landen). Muziekliefhebbers kunnen bovendien opteren voor een nieuw audiosysteem met acht luidsprekers van JBL®, een 320 watt-versterker en de Clari-Fi™-functie om de kwaliteit van gecomprimeerde bestanden te herstellen.

De nieuwe Niro wordt ook het jongste model van de constructeur dat is uitgerust met de Connected Services van Kia, geleverd door TomTom®. Dit nieuwe connectiviteitspack biedt bestuurders een brede waaier aan up-to-date informatie, met onder meer live verkeersupdates**, locaties en waarschuwingen van snelheidscontroles**, lokale POI-opzoekingen en weersvoorspellingen. De Connected Services van Kia, die verkrijgbaar zijn in auto's met een navigatiesysteem, worden in Europa zeven jaar lang gratis aangeboden.
**In bepaalde landen kunnen wettelijke beperkingen gelden op deze diensten.

De Niro wordt bovendien het eerste Kia-model met Android Auto™, ontworpen om samen te werken met Android-telefoons (besturingssysteem 5.0 Lollipop of hoger). Android Auto™, dat van bij de lancering beschikbaar wordt, maakt verbinding met de telefoon van de gebruiker en geeft hem via het infotainmentsysteem van de wagen toegang tot apps en functies van de smartphone, zoals Google Maps-navigatie, handenvrije oproepen en tekst- en spraakherkenning. Met Android Auto™ kunnen gebruikers ook muziek streamen vanaf Google Play Music™. In de Niro werd het systeem ontworpen om afleiding te minimaliseren en te zorgen dat de bestuurder zijn handen op het stuur en zijn blik op de weg kan houden.

Om in te spelen op het alsmaar groeiende smartphonegebruik kan de Kia Niro worden uitgerust met een nieuwe draadloze lader voor mobiele toestellen, zodat gebruikers hun telefoon of tablet onderweg kunnen opladen zonder dat daar een kabel voor nodig is. Het 5W-oplaadsysteem met 'foreign object detection' wordt geactiveerd wanneer een compatibel apparaat op het pad onderaan de middenconsole wordt geplaatst en waarschuwt bestuurders wanneer er bij het uitstappen nog een telefoon op de lader ligt. Het systeem geeft de laadtoestand van de telefoon weer op het instrumentenbord en is uitgerust met een beveiliging om oververhitting te voorkomen.

Hoogwaardig stalen koetswerk in combinatie met diverse actieve veiligheidstechnologieën
De Niro bouwt voort op het erfgoed van Kia als een van de veiligste merken op de markt, met hoge normen voor de bescherming van inzittenden en voetgangers bij een ongeval. De Niro, die werd ontworpen om aan de strengste en meest veeleisende veiligheidsnormen ter wereld te voldoen, beschikt over een sterk koetswerk en tal van passieve veiligheidsvoorzieningen. Ook de nieuwste actieve veiligheidssystemen en autonome rijhulptechnologieën zijn aanwezig.

De structuur van de Kia Niro is bijzonder sterk dankzij het speciaal ontworpen platform dat voor een groot deel uit geavanceerd hoogwaardig staal (AHSS) bestaat. Dankzij het doorgedreven gebruik van AHSS zal Kia zijn doelstellingen kunnen realiseren en het gewicht van nieuwe koetswerken tegen 2020 met 5 procent kunnen terugdringen in vergelijking met het niveau van 2014 en tegelijk de veiligheid en bescherming kunnen verbeteren.
53 procent van het koetswerk bestaat uit sterk en licht AHSS en daarnaast werd aluminium gebruikt voor de motorkap, de kofferklep, het achterste deel van de voorbumperbalk en diverse chassiselementen, waaronder de gewrichten vooraan en achteraan, de onderste armen vooraan en de remzadels. Zelfs het parkeerrempedaal draagt bij tot de gewichtsbesparing dankzij het gebruik van een constructie in kunststof dat met koolstofvezel verstrekt werd. Tot slot hebben de ingenieurs de klassieke 12V-batterij geëlimineerd om gewicht te besparen. In plaats daarvan wordt de hoogspanningsbatterij van het lithium-ionpolymeertype gebruikt om de randonderdelen aan te drijven. Deze gewichtsbesparende maatregelen dragen zowel bij tot de veiligheid als de toonaangevende zuinigheid.

Er werd ook hoogwaardig staal gebruikt om het interieur te versterken, in het bijzonder voor de A- en B-stijlen, de dakrails en de wielkasten. Deze materialen geven de Niro een uitzonderlijke torsiestijfheid en verspreiden botsenergie op doeltreffende wijze over het koetswerk om de inzittenden maximaal te beschermen.

De Niro is standaard uitgerust met zeven airbags die de passieve veiligheid voor de inzittenden verhogen met frontale airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, zijairbags op de eerste rij en gordijnairbags op de eerste en tweede rij. ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen op de tweede rij behoren tot de standaarduitrusting, om uw kinderen in alle veiligheid te kunnen vervoeren.

Kia verwacht dat de nieuwe Niro goed zal presteren in de alsmaar belangrijkere categorie ‘Safety Assist’ van Euro NCAP. Die analyseert de recentste bestuurdersassistentiesystemen, ontwikkeld om ongevallen te voorkomen en verwondingen te beperken.

Het voertuigstabiliteitssysteem (VSM) van Kia, standaard op de nieuwe wagen, helpt de stabiliteit te verzekeren tijdens het remmen en in bochten door de Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC) en de elektrische stuurbekrachtiging nauwgezet aan te sturen. Wanneer het systeem tractieverlies detecteert, helpt VSM de bestuurder om de controle over zijn wagen te behouden.

De splinternieuwe Niro kan naargelang de markt worden uitgerust met een brede waaier aan optionele actieve veiligheidssystemen om ongevallen te helpen voorkomen. Afhankelijk van de markt omvat dit aanbod:

 • Autonomous Emergency Braking (AEB)* met voetgangerdetectie: dit systeem gebruikt een radardetectiesysteem om dreigende aanrijdingen met andere voertuigen of voetgangers te voorspellen en de auto tot stilstand te brengen.
 • Lane Departure Warning System (LDWS): geeft een geluidssignaal weer wanneer de bestuurder van zijn huidige rijstrook afwijkt zonder de richtingaanwijzers te gebruiken.
 • Lane Keeping Assist System (LKAS): detecteert de positie van de Niro ten opzichte van de rijstrookmarkeringen en voert automatisch correcties uit als het systeem merkt dat de auto de rijstrook verlaat zonder dat de richtingaanwijzers gebruikt worden.
 • Blind Spot Detection (BSD) met Lane Change Assist (LCA): bewaakt het verkeer achter de Niro en geeft de bestuurder een visuele waarschuwing in de buitenspiegel wanneer een voertuig de dode hoek binnenkomt.
 • Rear Cross Traffic Alert (RCTA): waarschuwt de bestuurder tijdens het achteruitrijden op parkings voor dwarsverkeer achter de Niro.

 

Kia streeft tegen 2020 naar een 25 procent lager verbruik dan in 2014
De ontwikkeling van de gloednieuwe Niro met zijn volledig nieuwe platform en speciaal ontwikkelde aandrijving, zal bijdragen aan de ambities van Kia om tegen 2020 een leidersrol te vervullen in het segment van de emissiearme wagens. De komende vijf jaar zal Kia zijn huidige gamma van vier milieuvriendelijke wagens uitbreiden tot elf modellen (te beginnen met de Niro Hybrid en Optima Plug-in Hybrid) om het gemiddelde brandstofverbruik van zijn gamma met 25 procent te verlagen tegenover het niveau van 2014.

Dit uitgebreide gamma van emissiearme voertuigen zal diverse geavanceerde aandrijfsystemen omvatten, van hybridewagens en oplaadbare hybridewagens tot zuiver elektrische modellen met batterij en waterstofauto's. De Niro is een van de eerste Kia-modellen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het kader van dit plan.

Kia zal niet alleen investeren in geavanceerde aandrijftechnologieën, maar zal tegen 2020 ook zeven van zijn tien huidige benzine- en dieselmotoren vervangen. Daarbij zal de constructeur ook steeds vaker een beroep doen op turbomotoren. Ook uiterst efficiënte transmissies met meer versnellingen zitten in de pijplijn terwijl de Kia-ingenieurs het gemiddelde gewicht van nieuwe koetswerken met 5 procent willen reduceren door meer gebruik te maken van ultrasterk staal.

Te koop in Europa vanaf het derde kwartaal van 2016
In mei 2016, na het Europese debuut van de Kia Niro op het Autosalon van Genève 2016, zal zijn productie worden opgestart in de hypergeavanceerde productievestiging van Hwasung (Korea).

De Kia Niro wordt tegen het einde van het derde kwartaal van 2016 in de Europese showrooms verwacht en zal – zoals elke andere Kia in Europa – worden geleverd met de unieke garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer.

Opmerking van de redacteur
*Alle technische gegevens en specificaties in dit persbericht zijn verwachte streefdoelen in afwachting van de verdere ontwikkeling en homologatie. Alle cijfers zijn voorlopig.

DOWNLOAD DE NIEUWE KIA NIRO TECHNISCHE SPECIFICATIES


 

Publicatiedatum: 17/02/2016
Auteur: Kia Belux

Kia maakt gebruik van cookies op haar website voor het beheer van webstatistieken, sociale media en ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid. Door onze website te bezoeken of door op "Sluiten" te klikken geeft u toestemming om cookies te gebruiken. Indien u meer informatie wenst over het gebruik van cookies, lees dan ons cookiebeleid.

Geen cookie modus | Meer lezen