Zoeken

Nieuws

De volledig nieuwe Kia Rio

  • Progressief nieuw design voor Kia's wereldwijde bestseller
  • Nieuwe technologieën en connectiviteitsystemen, inclusief smartphone-integratie voor Android en Apple
  • Hoog veiligheidsniveau – de eerste auto in zijn klasse met een autonoom remsysteem met voetgangersherkenning
  • Meeslepend rijgedrag en hoger comfortniveau
  • Toonaangevende interieurruimte en koffervolume van 325 liter
  • Beschikbaar met de levendige nieuwe 1.0 T-GDI-motoren van Kia
  • In Europa te koop vanaf het eerste kwartaal van 2017

De Rio is wereldwijd het meest verkochte model van de constructeur, met een totale verkoop van meer dan 473.000 exemplaren in 2015, goed voor 16 procent van Kia's totale jaarverkoop.

De nieuwe Kia Rio, die al aan zijn vierde generatie toe is, biedt kopers in het B-segment een meer dan aantrekkelijk totaalpakket, met een verleidelijk nieuw design, een uitzonderlijke functionaliteit en veelzijdigheid, ongeëvenaarde veiligheidstechnologie, nieuwe connectiviteit, een meeslepender rijgedrag en een hoger comfortniveau.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, verklaarde: "De Rio is een belangrijke auto voor Kia, want hij is wereldwijd ons meest verkochte model. Het B-segment is een van de felst bevochten segmenten op de markt van de nieuwe auto's en de derde Rio-generatie bracht meer nieuwe klanten naar Kia dan om het even welk ander model voor hem.

Als instapmodel van het merk biedt de Rio een aantrekkelijk design, lage gebruikskosten en een functioneel karakter. Daarmee vestigde het huidige model wereldwijd verkooprecords. Het nieuwe model zal voortbouwen op die troeven en voegt er een nog verleidelijker design, een aangenamer rijgedrag en de meest geavanceerde veiligheidsuitrusting in zijn klasse aan toe.

De nieuwe Rio, die werd ontworpen en ontwikkeld om aan de behoeften en wensen van een breder publiek te voldoen, zal een alsmaar belangrijkere rol krijgen in het Kia-gamma. Het B-segment is namelijk het grootste segment van de Europese automarkt en Kia voorspelt dat de nieuwe Rio in zijn eerste volledige verkoopjaar meer dan 100.000 klanten zal lokken. Daarmee zal hij een plaats veroveren naast Kia's meest verkochte Europese modellen: de Sportage en de cee’d.

De nieuwe Rio wordt gebouwd in de Kia-fabriek van Sohari (Korea) en wordt in het eerste kwartaal van 2017 wereldwijd gelanceerd.

Koetswerkdesign: een samenspel van rechte lijnen en vloeiende oppervlakken
Het progressieve nieuwe koetswerk- en interieurdesign van de nieuwe Rio werd uitgewerkt onder leiding van Kia's designcentra in Duitsland en Californië en in nauwe samenwerking met het Koreaanse designcentrum in Namyang. De nieuwe Rio onderscheidt zich door scherpe trekken en vloeiende oppervlakken die de auto een opvallende nieuwe uitstraling en een rijper karakter geven dan zijn voorganger.

Vooraan is de Rio getooid met de jongste evolutie van Kia's tijgerneusgrille, die voortaan lager en breder is en een glanzend zwart radiatorrooster krijgt. Dat radiatorrooster wordt geflankeerd door de nieuw ontworpen, meer gebeitelde koplampen die een scherpere blik combineren met een U-vormige led-signatuur. In vergelijking met de derde generatie werden de mistkoplampen hoger en verder naar buiten geplaatst in de voorbumper, waardoor ze de neus optisch verbreden voor een krachtigere algemene indruk. De langere motorkap kreeg en beugelvormige vouw die van de basis van de A-stijlen tot aan het radiatorrooster en de koplampen loopt.

In profiel oogt de vierde Rio-generatie langer en evenwichtiger dankzij een lange motorkap en langere vooroverhang, een 10 millimeter langere wielbasis (2.580 millimeter), een dunnere, rechtere C-stijl en een kortere achteroverhang. Globaal gesproken werd het nieuwe model 15 millimeter langer en 5 millimeter lager dan zijn voorganger (nu 4.065 respectievelijk 1.450 millimeter). De rechte, scherpe trekken lopen over de volledige lengte van de schouderlijn en over de deuren en strekken de look van de auto verder uit voor een meer zelfverzekerde uitstraling.

De achterkant van de Rio is voortaan rechter, met een nagenoeg verticaal geplaatste achterruit en een kortere overhang. De rechte lijn die vanaf het radiatorrooster door de koplampen en over de bovenzijde van de deuren loopt, vloeit op de achterkant van de auto over in dunnere, meer gebeeldhouwde achterlichten met een nieuwe, pijlvormige lichtsignatuur. Net als de breder ogende voorkant, draagt ook de achterkant van de auto bij tot de krachtigere totale look.

Wanneer de nieuwe Rio op de Europese markt verschijnt, wordt hij verkrijgbaar in acht koetswerkkleuren en drie types van lichtmetalen velgen van 15" tot 17". De Rio zal in Europa worden verkocht als vijfdeursmodel.

Interieurdesign: modern interieur met nieuw zwevend HMI-systeem
De nieuwe Kia Rio onderscheidt zich van zijn voorganger door een modern nieuw interieur met gebeitelde vormen en een meer ergonomische lay-out. Bovendien werd het interieur ontworpen om plaats te bieden aan een hele waaier van technologieën.

Net als bij het koetswerk geven rechte lijnen die over het dashboard lopen het interieur vorm en creëren ze een bredere indruk en een groter gevoel van ruimte voor de inzittenden. De verticale verluchtingsroosters van de derde generatie werden vervangen door horizontale exemplaren die samen met de lange zijdelingse dashboardlijnen bijdragen tot de brede indruk van het interieur. Een glanzend zwarte afwerking siert het centrale deel van het dashboard.

Het dashboard is nu meer naar de bestuurder gedraaid, een lay-out die de wagen een sportiever, meer bestuurdergericht en hoogwaardiger karakter bezorgt. Centraal op het dashboard bevindt zich het nieuwe infotainmentsysteem, een zwevende HMI-interface (human-machine interface), verkrijgbaar met een 5"-aanraakscherm in hoge resolutie. De naar de bestuurder gerichte middenconsole daaronder telt veel minder knoppen en werd bedacht met ergonomische holronde schakelaars en draaitoetsen om de verwarming en verlichting te regelen.

De nieuwe Rio is naar keuze leverbaar met een zwarte of grijze stoffen bekleding of met zwart of grijs kunstleder. Een 'Red Pack' geeft Rio-kopers dan weer de mogelijkheid om alle zetels in zwart en rood kunstleder te bestellen.

Nieuwe technologieën tillen de aantrekkingskracht van de Rio naar een nog hoger niveau. Het nieuwe model werd ontworpen om het comfort en gebruiksgemak voor de eigenaars te verhogen en kan daartoe worden uitgerust met een sleutelvrij instap- en startsysteem, zetel- en stuurwielverwarming, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen. Het nieuwe model is ook verkrijgbaar met een automatische snelheidsregelaar met snelheidsbegrenzer en een parkeerhulpsysteem met parkeercamera achteraan (zie 'Veiligheid' voor meer informatie over de nieuwe veiligheidssystemen van de Rio).

Functionaliteit: meer interieur- en kofferruimte en een beter zicht rondom
Functionaliteit stond bovenaan het prioriteitenlijstje van de ontwikkelingsteams voor de Rio en hij zal bij zijn lancering dan ook kunnen uitpakken met het ruimste interieur en een van de grootste bagageruimtes (325 liter) in zijn segment.

De 10 millimeter langere wielbasis en het 15 millimeter langere koetswerk dragen bij tot de grotere afmetingen van het interieur en de koffer. De beenruimte steeg tot 1.120 millimeter vooraan en 770 millimeter achteraan, terwijl het nieuwe model ook meer schouderbreedte biedt dan de meeste andere wagens in zijn klasse: 1.375 millimeter voorin en 1.355 millimeter achterin. Hoewel de nieuwe Kia Rio vijf millimeter lager is dan zijn voorganger behoort de hoofdruimte zowel voorin (1.021 millimeter) als achterin (966 millimeter) tot de grootste in het B-segment.

Deze verbeteringen aan de interieurruimte zijn het resultaat van de gewijzigde architectuur van de Rio. Voorbeelden van die wijzigingen zijn de nieuw geprofileerde deurbekledingen, de nieuwe hemelbekleding en wijzigingen aan de vorm van het dashboard. Ook het koetswerk van de Rio onderging ingrijpende wijzigingen, waaronder de reeds vermelde langere wielbasis.

Voorts werden de C-stijlen 87 millimeter dunner en werden de buitenspiegels hoger op de voet van de A-stijlen geplaatst. Dat helpt de dode hoeken voor de bestuurder te minimaliseren en het zicht rondom te verbeteren. De lagere raamlijn rond het interieur en de nieuwe achterzijlichten aan het uiteinde van de achterdeuren dragen eveneens bij tot het betere zicht rondom voor de bestuurder en zijn passagiers.

Het interieur van de Rio biedt meer opbergruimte dan ooit tevoren. Onderaan de middenconsole bevindt zich een open opbergvak voor mobiele toestellen en andere kleine voorwerpen, terwijl de plafondconsole een zonnebrilhouder bevat. Het handschoenkastje kreeg dan weer een handige kubusvorm. De nieuwe regio heeft flessenhouders in elke deur (flessen van 1,5 liter voorin en 0,5 liter achterin) evenals twee grotere bekerhouders voorin. Tevens beschikken ze over onderaan gesloten opberguitsparingen in de deurgrepen die zich perfect lenen voor kleinere voorwerpen zoals een telefoon of munten. Als optie is een armsteun verkrijgbaar, die de opbergruimte in het interieur nog uitbreidt.

De bagageruimte groeide met 26 liter tot 325 liter (VDA +13 procent) en behoort daarmee tot de grootste in deze klasse. Die extra ruimte kwam er ondanks het feit dat de achteroverhang van de Rio met 15 millimeter werd ingekort tot 655 millimeter, een belangrijk aspect van het nieuwe design. De koffervloer van de nieuwe Rio kan op twee niveaus worden geplaatst zodat eigenaars de vloer hoger kunnen plaatsen om voorwerpen aan het zicht te onttrekken en te voorkomen dat ze gaan rondslingeren. De Rio wordt standaard uitgerust met een tweedelige neerklapbare achterbank en een bandenreparatieset onder de koffervloer. Wie dat wil, kan opteren voor een reservewiel.

De brandstoftank, die zich onder de achterbank bevindt, is 45 liter groot, 2 liter groter dan bij het vorige model.

Motoren: efficiënte nieuwe T-GDI-motoren met een lagere uitstoot en ogenblikkelijke respons
De nieuwe Kia Rio zal bij zijn lancering in 2017 worden aangedreven door diverse benzine- en dieselmotoren die stuk voor stuk een uitzonderlijke efficiëntie aan soepele acceleraties koppelen.

De stijgende vraag naar gedownsizede turbomotoren heeft geresulteerd in de nieuwe 1.0 T-GDI-driecilinders, turbobenzinemotoren met directe injectie. De lichte en compacte nieuwe motor was voor het eerst te zien in de opgewaardeerde Kia cee'd uit 2015 en zal naar verwachting het leeuwendeel van de Rio-verkoop voor zijn rekening nemen. De nieuwe T-GDI kan niet alleen prat gaan op een hoge efficiëntie en lagere uitstoot, maar draagt dankzij zijn lage gewicht ook bij tot het lichtvoetige rijgedrag van de Rio, aangezien er minder gewicht en inertie is om de auto tegen te werken in de bochten.

Klanten die hun Rio bestellen met de 1.0 T-GDI-motor krijgen de keuze tussen twee vermogensversies: 100 en 120 pk. De variant met 100 pk levert zijn maximumvermogen bij 4.500 t/min en zijn maximumkoppel van 172 Nm tussen 1.500 en 4.000 t/min. De krachtigere versie met 120 pk produceert hetzelfde koppel bij dezelfde toerentallen, maar levert zijn vermogen bij een hoger toerental van 6.000 t/min. Verwacht wordt dat beide motoren, die zich momenteel in de laatste test- en ontwikkelingsfase bevinden, minder dan 100 gram CO2 per kilometer zullen uitstoten (gemengde NEDC-cyclus). Het stop-startsysteem (ISG) van de Kia Rio zal de emissies nog verder terugdringen (cijfers in afwachting van de homologatie).

Behalve de 1.0 T-GDI biedt de Kia Rio nog twee andere benzinemotoren: de atmosferische 1.25 en de rechtstreeks ingespoten 1.4 MPI met meerpuntsinjectie. De 84 pk sterke 1,25 l-motor levert zijn maximumvermogen bij 6.000 t/min en zijn maximumkoppel van 122 Nm bij 4.000 t/min. Bij de 1.4 is dat respectievelijk 100 pk bij 6.000 t/min en 132 Nm bij 4.000 t/min. In afwachting van de definitieve homologatietests verwacht Kia dat beide motoren minder dan 120 gram CO2 per kilometer zullen uitstoten.

Voor een nog lagere uitstoot wordt de nieuwe Rio ook verkrijgbaar met een 1.4 dieselmotor die naar wens 70 of 90 pk levert. Ongeacht zijn vermogen zal de 1.4 diesel de laagste CO2-uitstoot in het Rio-gamma bieden: Kia-ingenieurs mikken op een resultaat van minder dan 90 g/km, met of zonder ISG.

Alle motoren sturen hun vermogen naar de voorwielen, hetzij via een handgeschakelde vijfversnellingsbak voor de 1.25 en de 1.0 T-GDI met 100 pk, hetzij via een handgeschakelde zesversnellingsbak voor de 1.4 benzine, de 120 pk sterke variant van de 1.0 T-GDI en beide 1.4 dieselmotoren.

Veiligheid: geavanceerde rijhulpsystemen en een EuroNCAP-score van vijf sterren
Bij zijn lancering wordt de nieuwe Rio een van de veiligste auto's in zijn klasse dankzij Kia's uitgebreide gamma aan rijhulpsystemen. De nieuwe Rio is gebouwd op een ultrasterk stalen frame en pakt uit met een doorgedreven passieveveiligheidsuitrusting: de auto is dan ook ontwikkeld om aan de zwaarste crashtestnormen te voldoen.

Hij streeft naar een EuroNCAP-score van vijf sterren voor modellen met optionele rijhulpsystemen en kan als eerste auto in het B-segment beschikken over een autonoom remhulpsysteem met voetgangersherkenning. Dat AEB-systeem (Autonomous Emergency Braking) gebruikt een radardetectiesysteem op lange afstand om mogelijke aanrijdingen met andere voertuigen of voetgangers te voorspellen en de auto tot stilstand te helpen brengen*. AEB werkt samen met een rijstrookwaarschuwing (Lane Departure Warning System, LDWS) dat de bestuurder waarschuwt wanneer hij onbedoeld (zonder de richtingaanwijzers te gebruiken) van zijn rijstrook afwijkt.

Het koetswerk van de nieuwe Rio bestaat voor een groot deel uit geavanceerd ultrasterk staal (AHSS). Het meer doorgedreven gebruik van AHSS voor het koetswerk van de Rio kadert in de bredere inspanningen die Kia levert om het gemiddelde gewicht van nieuwe koetswerken tegen 2020 met 5 procent te verlagen in vergelijking met de cijfers uit 2014 en tegelijk de veiligheid en bescherming te verbeteren. 51 procent van het nieuwe Rio-koetswerk bestaat uit dit sterke en lichte AHSS-staal, tegenover 33 procent in het vorige model.

Het meer doorgedreven gebruik van AHSS versterkte de passagierskooi om de veiligheid van de inzittenden te verhogen en botskrachten doeltreffender te verspreiden. Het sterkere staal werd gebruikt om de A- en B-stijlen, de zijdrempels, de dakstructuur, de motorwieg en de bodemplaat te versterken.

Daarnaast is de nieuwe Rio uitgerust met zes airbags doorheen het interieur, alsook ISOFIX-punten en -ankers voor kinderzitjes op de voorste passagierszetel en de achterbank.

Rijden: meeslepender en stabieler rijgedrag en meer comfort
De nieuwe Rio is niet alleen uitzonderlijk veilig, maar bouwt ook voort op het rijplezier dat de derde generatie bood voor zijn bestuurder. De chassisontwikkelingsteams hebben alles in het werk gesteld om het rijplezier nog te verhogen met een levendiger en alerter rijgedrag en een hoger comfortniveau. De Rio staat op een volledig onafhankelijke voorwielophanging met McPherson-veerpoten en een achterwielophanging met torsieas.

Dankzij het stijvere koetswerk konden de onderzoeks- en ontwikkelingsteams de ophanging soepeler afstellen. Hij kreeg dan ook een andere afstelling voor de veren en schokdempers, die de volgzaamheid en het comfort bij alle snelheden verhoogt en tegelijk bijdraagt tot het aangenamere en meer meeslepende rijgedrag.

In vergelijking met de derde generatie onderging het onderstel van de nieuwe Rio onder meer de volgende aanpassingen: stijvere veerpoten en een stijvere dwarsbalk vooraan, een hogere torsieas achteraan voor meer stabiliteit, nieuwe verticale schokdempers achteraan en schokdempers met voorgespannen lineaire kleppentechnologie vooraan, die allebei bijdragen tot de meer lineaire wegligging en ophangingsrespons op slecht wegdek, alsook een anders gepositioneerde stuurbekrachtiging voor een meer gecentraliseerd gevoel in het stuur. De aanpassingen aan het onderstel werden uitgewerkt om de Rio een alertere respons te geven en het zelfvertrouwen van de bestuurder een boost te geven.

Bovenop de talloze rijhulpsystemen beschikt de nieuwe Rio ook standaard over het VSM-systeem (Vehicle Stability Management) en de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) van Kia. VSM verzekert de stabiliteit tijdens het remmen en in de bochten door verlies van tractie te detecteren, terwijl ESC de bestuurder helpt om de auto op koers te houden.

Connectiviteit: volledige integratie van Android- en Apple-smartphones
Centraal op het dashboard bevindt zich het nieuwe infotainmentsysteem met de jongste HMI-interface van Kia. Standaard wordt de nieuwe Rio voorzien van een infotainmentsysteem met zwevend 5"-aanraakscherm en een audiosysteem met zes luidsprekers. Kopers kunnen ook opteren voor Android Auto™ of Apple CarPlay™.

De nieuwe Rio zal klanten toegang bieden tot de geconnecteerde diensten van Kia, geleverd door TomTom®. Dit nieuwe connectiviteitspack biedt bestuurders een brede waaier aan up-to-date informatie, met onder meer live verkeersupdates**, locaties en waarschuwingen van snelheidscontroles**, lokale POI-opzoekingen en weersvoorspellingen. De Connected Services van Kia, die verkrijgbaar zijn in auto's met een navigatiesysteem, worden in Europa zeven jaar lang gratis aangeboden.

Voor een maximale smartphone-integratie wordt de Rio ook leverbaar met Android Auto™ en Apple CarPlay™, die allebei samenwerken met het zwevende aanraakscherm van de Rio.

Het Android Auto™-systeem van de Rio werd ontwikkeld voor Android-telefoons met het besturingssysteem 5.0 (Lollipop). Android Auto™, dat van bij de lancering beschikbaar wordt, maakt verbinding met de telefoon van de gebruiker en geeft hem via het infotainmentsysteem van de wagen toegang tot apps en functies van de smartphone, zoals Google Maps-navigatie, handenvrije oproepen en tekst- en spraakherkenning. Met Android Auto™ kunnen gebruikers ook muziek streamen vanaf Google Play Music™ en andere diensten.

Apple CarPlay™, geschikt voor de iPhone 5 en nieuwer, zal een volledige spraakbediening met Siri mogelijk maken voor diverse functies en apps, waaronder navigatie via Apple-kaarten, oproepen en het dicteren van tekst. Apple CarPlay™ ondersteunt ook andere audio-apps die de gebruiker op zijn iPhone heeft, zoals muziekstreaming en audioboeken.

De Kia Rio zal als eerste auto in het B-segment worden uitgerust met USB-poorten vooraan en achteraan in het interieur, en stelt gebruikers in staat om mobiele toestellen fysiek aan te sluiten op het infotainmentsysteem om de batterijen onderweg op te laden.

Te koop: nieuwe Rio arriveert begin 2017 in Europa

De splinternieuwe Kia Rio wordt in het eerste kwartaal van 2017 verkrijgbaar bij de Europese Kia-dealers en geniet de standaard Kia-waarborg van 7 jaar en 150.000 kilometer.

 

Publicatiedatum: 22/09/2016
Auteur: Kia Motors Belux

Kia maakt gebruik van cookies op haar website voor het beheer van webstatistieken, sociale media en ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid. Door onze website te bezoeken of door op "Sluiten" te klikken geeft u toestemming om cookies te gebruiken. Indien u meer informatie wenst over het gebruik van cookies, lees dan ons cookiebeleid.

Geen cookie modus | Meer lezen